Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas syltade pumpa

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag har växt upp med sådan här syltad pumpa som är jättegott till kött Fanns alltid i mitt hem och för det mesta har det funnits hos mej också. Har precis gjort en omgång idag på årets pumpa (se bild )

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt. Lägg i pumpan och koka tillsammans allt tills pumpan är mjuk, gul o genomskinlig. Slå upp i atamonsköljda burkar direkt och sätt på locken. Klart. Lång hållbarhet om de står svalt. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.