- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
Härlig ostpaj som även kan göras i dubbel sats och bakas i långpanna. Servera gärna med en grönsallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare.
- Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Nagga degen med en gaffel och låt den vila i kylskåpet 30 minuter.
- Vispa upp ägget och pensla pajskalet och förgrädda i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150 grader.
- Tips! Pensla insidan av pajskalet med ägg innan det förgräddas,så läcker inte fyllningen ut.
- Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan från värmen.
Blanda i osten, rör om tills den smält.
- Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret.
Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar och häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.
Publicerat den
29 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar