Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mams födelsedagstårta

(1 kommentar)  
Mams födelsedagstårta Mams födelsedagstårta
  • Serverar: 6-9 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Toppen tårta. Basen är den samma , men man fyller den med födelsedagsbarnets önskemål. Far i huset vill ha persikor, mor jordgubbar, Andre'as hallon, Kajsa blåbär! Så låt fantasin spela. Här kallar våra vänner, denna tårta "Swedish Celebrationcake", eftersom den skiljer sej så mycket från födelsedagstårtor i Kanada. Mycket efterfrågad. Går perfekt att göra två eller tre satser, så att det finns extra i frysen, att ta till. Extra bra när det är dags för Mams favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker Vispa ägg o socker vitt och pösigt Tillsätt smöret till äggblandningen, rör om. Därefter mjölblandningen o mjölken, växelvis. Mixa så lite som möjligt, men tills allt blandats. Häll i smörad och bröad form Ca 30 minuter i 175 grader ugn.
  2. Dela tårtbotten, när den kallnat, i tre delar. Mosa persikorna, spara spadet ! Vispa grädden. Lägg det mesta av persikomoset, på första skicktet. Resten av persikomoset och lite av den vispade grädden på andra lagret. Fördela spadet på toppen. När det torkat in lite, lägg på resterande vispgrädden. Dekorera efter smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fetabetan 29 maj 2010

    Gott gott, den tårtan går inte av för hackor!! Maken har surprisat mig med den :) TACK! Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.