Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamsell Elins chokladmousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En fin brytning av apelsinskal och kaffe gör den här chokladmoussen till något alldeles extra. Lättserverad är den dessutom - kan stå färdig redan dagen innan. Den har blivit en av familjefavoriterna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Rör ut pulverkaffet i den upphettade apelsinsaften och tillsätt apelsinskalet. Blanda smält choklad med kaffe-apelsinsaften och rör sedan ned äggulor och den hårt vispade grädden. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem sist i chokladblandningen.
  2. Häll upp moussen i portionskoppar eller i en större skål och ställ den kallt några timmar eller längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.