En god tårta som är lätt att göra och som uppskattas av många. Den är lite söt så det räcker med en bit.
Instruktioner
- Börja med smeten mellan bottnarna. Socker och vatten kokas till en simmig lag
Ca 20-25 min på svag värme (obs! bara sjud). Tag katrullen av plattan och blanda i äggulorna en i taget, sen smöret och chokladen tills allt är smält.
Vispa med elvisp tills det tjocknar (ställ bunken i kallt vatten medan du vispar, det går fortare då). Ställ in i kylen, medans bottnarna görs.
- Botten: Äggvitorna vispas till hårt skum.
Skålla och mal mandeln, blandas försiktigt med florsocker. Blanda försiktigt ned äggvitorna.
- Gör 2 kakor ca 24 cm stora, går bra på plåt, ta gärna bakplåtspapper, smöra el olja lite så går det lättare att lossa kakorna.
Grädda 175 gr i 10-12 min.
- Färdigställ tårtan:
Varva botten – kräm – grädde - botten och pudra överst med kakao.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar