Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamsells tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god tårta som är lätt att göra och som uppskattas av många. Den är lite söt så det räcker med en bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smeten mellan bottnarna. Socker och vatten kokas till en simmig lag Ca 20-25 min på svag värme (obs! bara sjud). Tag katrullen av plattan och blanda i äggulorna en i taget, sen smöret och chokladen tills allt är smält. Vispa med elvisp tills det tjocknar (ställ bunken i kallt vatten medan du vispar, det går fortare då). Ställ in i kylen, medans bottnarna görs.
  2. Botten: Äggvitorna vispas till hårt skum. Skålla och mal mandeln, blandas försiktigt med florsocker. Blanda försiktigt ned äggvitorna.
  3. Gör 2 kakor ca 24 cm stora, går bra på plåt, ta gärna bakplåtspapper, smöra el olja lite så går det lättare att lossa kakorna. Grädda 175 gr i 10-12 min.
  4. Färdigställ tårtan: Varva botten – kräm – grädde - botten och pudra överst med kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.