Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Manchesterpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med en efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda margarin, socker och vetemjöl till en deg och klä botten och kanter på en ungsäker form. Spara lite av degen att göra galler av. Bre ut hallonsylten i botten på degformen.
  2. Koka upp mjölken, vispa i mannagrynen och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av ned salt och socker. Rör i ägget när gröten svalnat något och häll den i formen. Kavla ut resten av degen och sporra 1½ cm breda remsor, som vrids och läggs som ett galler över puddingen. Grädda i 225 graders ungsvärme ca 25 minuter. Serveras ljum ev med lite tunn grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.