Denna cheesecake passar perfekt när du har buffé. Den är fylld av saftiga mandarinbitar och är väldigt uppfriskande efter en måltid. Till ett riktigt speciellt tillfälle kan du använda mandarinklyftor inlagda i sockerlag, eller i likör om du kan få tag på det.
Instruktioner
- 1 kakform med löstagbar botten, 25 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper
- Smält smöret i en liten kastrull över svag värme, och rör sedan ner kaksmulorna. Tryck ut i ett jämnt lager i kakformens botten, och kyl i 30 minuter.
- Finriv skalet från 2 mandariner och ställ åt sidan. Pressa 4 mandariner, och häll saften i en liten kastrull. Strö över gelatinet och låt svälla i 10 minuter. Filea resten av mandarinerna, och skär i små bitar.
- Rör mascarponen mjuk i en stor skål med en träsked eller elvisp. Vispa sedan ner äggulorna, 1 1/4 dl socker, creme fraiche och likör. Värm försiktigt gelatinet tills det har smält, och rör ner i blandningen. Vänd ner mandarinskalen och den hackade frukten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren bunke. Vispa ner resten av sockret, lite i taget. Vänd ner i smeten och häll upp i kakformen. Jämna till ytan och kyl i 3-4 timmar, tills den har stelnat.
- Ta försiktigt ut cheesecaken ur formen och lägg upp den på ett plant fat. Dekorera med spritsad grädde, spritsade chokladdekorationer och choklad-doppade mandarinklyftor.
- Du kan också spritsa ett oregelbundet sicksackmönster på ovansidan av kakan med lite smält, mörk choklad.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna ser god ut. Ska bakade den och bjuda familjen på till påskmidagen :)
Så himla god, men jag använde gelatinblad istället för pulver. Först hade jag i 6 st men då blev den inte stel så jag gjorde om den med 8 och då blev den perfekt. 5 i betyg