Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och chokladpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Godare än så här kan det knappast bli! Mandel och choklad i en mazarinliknande fyllning - en svårslagen godsak som du gärna tar en bit till av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  3. Gör fyllningen: Dela eller grovriv mandelmassan och blanda den med matfettet. Det går även bra att mixa dem i en matberedare/mixer.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör smeten jämn och häll den i pajskalet.
  5. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt den kallna.
  6. Gör garneringen: Bryt sönder chokladen och lägg den i en plastpåse. Lägg påsen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugn och låt chokladen smälta.
  7. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och ringla chokladen i ett fint mönster över pajen.
  8. Pajen går utmärkt att frysa in, men då utan chokladgarneringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.