Godare än så här kan det knappast bli! Mandel och choklad i en mazarinliknande fyllning - en svårslagen godsak som du gärna tar en bit till av!
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna i en matberedare.
- Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Gör fyllningen: Dela eller grovriv mandelmassan och blanda den med matfettet. Det går även bra att mixa dem i en matberedare/mixer.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör smeten jämn och häll den i pajskalet.
- Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt den kallna.
- Gör garneringen: Bryt sönder chokladen och lägg den i en plastpåse. Lägg påsen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugn och låt chokladen smälta.
- Klipp ett litet hål i påsens ena hörn och ringla chokladen i ett fint mönster över pajen.
- Pajen går utmärkt att frysa in, men då utan chokladgarneringen.
Publicerat den
18 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar