Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och chokladrulltårta

 
Skriv ut

Recept från en tidning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver varvat med mjölken. Rör försiktigt smeten slät.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30 x 40 cm, och grädda botten i 250°c i ca 5 minuter. Sockra lätt på kakan och stjälp den upp och ner på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  3. Rör smör och socker vitt och poröst till fyllningen. Sikta ner kakao och vaniljsocker. Rör därefter ner äggulan. Blanda sist ner den finhackade mandeln och chokladen och rör krämen slät.
  4. Bred på fyllningen i ett jämnt lager. Rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga i smörpapperet vilande på skarven.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.