Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och citronkaka

 
Skriv ut

Typ mazarinkaka med en frisk smak av citron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker och smör i små bitar i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
  2. Mixa sötmandel och bittermandel i matberedaren. Tillsätt kesella, rivet citronskal, citronsaft, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Mixa till en slät smet Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.