Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och hallonhjärta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Har du ingen hjärtform, så kan du självklart använda en rund form och sedan garnera hjärtelikt - "måla" ett hjärta av sylt på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Riv mandelmassan grovt och rör samman den med matfett och socker till en smidig smet. Rör i äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  2. Mal mandeln och blanda den med mjölet och bakpulvret. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad hjärtform ca 20 cm diam.
  3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna en liten stund i formen innan den stjälps upp. Stick hål här och var i kakan med en provsticka och dränk in den med punsch. Garnera med sylt och hela hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.