Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och kaffesnittar

 
  • Serverar: 45-50 portioner
Skriv ut

Smarriga snittar som är frasiga på ytan och härligt segmjuka i mitten. En favoritkaka med en mild smak av kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lös upp snabbkaffepulvret i det kalla kaffet i en bunke. Blanda socker, vaniljsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt finhackad mandel, bakpulver, salt, sirap, mjöl och kaffet. Blanda ihop allt till en deg.
  3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder, 25-30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över en blandning av grovhackad mandel och pärlsocker. Tryck till lite grann.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar, 1-2 cm, medan de är varma. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.