Smarriga snittar som är frasiga på ytan och härligt segmjuka i mitten. En favoritkaka med en mild smak av kaffe.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lös upp snabbkaffepulvret i det kalla kaffet i en bunke. Blanda socker, vaniljsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt finhackad mandel, bakpulver, salt, sirap, mjöl och kaffet. Blanda ihop allt till en deg.
- Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder, 25-30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över en blandning av grovhackad mandel och pärlsocker. Tryck till lite grann.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar, 1-2 cm, medan de är varma.
Låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
1 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar