Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandel- och kesokaka med hallonkesella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte riktigt som en ostkaka men något åt det hållet. Servera den helst ljummen med den friska hallonkesellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln i en matberedare, lägg i keson och mixa lite till. Rör ner ägg, fruktsocker och grädde. Riv citronen försiktigt och pressa ur saften. Tillsätt saften och raspet och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  2. Rör hallonen och kesellan och smaka ev av med lite fruktsocker.
  3. Servera kakan ljummen och dekorera gärna med lite extra hallon på varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.