Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeläppelpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättebra! Bakat första gången januari -02

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplen och dela i klyftor Blanda dem i en skål med socker och kanel . Mängd socker beroende på äpplenas syrlighet. Lägg dem sedan i en smord eldfast form. Smält smöret i en kastrull och låt svalna litet. Blanda ner mjöl, bakpulver och strösocker. Bred smeten över äpplena. Strö över hackad mandel. Grädda till fin färg 35-40 minuter i 175 grader ugnsvärme.
  2. Servera med vaniljsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.