Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbakade höstpäron med armagnac och vaniljglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Såg på Leilas home delivery och jag tyckte detta såg så gott ut, även om mandelmassa inte är min stora favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och gröp ur kärnhuset på päronen.
  2. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat med snittytan upp.
  3. Riv mandelmassan grovt, smaksätt med Armangnac och rör samman med smör.
  4. Vänd försiktigt ihop med mandelspån och grovt hackade pistagemandel.
  5. Tips Armangnacen kan bytas ut mot stroh-rom, calavados, amaretto eller punsch och mandel kan ju även den varieras med olika nötter. Man kan också spetsa till smaken med lite riven bittermandel om man vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.