Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbiscotti

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Underbara till espresson, men även god till glass, bör alltid finnas i glasburken hemma på min köksö!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Rosta den på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst.
  2. Rör ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över mandelsmeten. Arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, lika långa som plåten.
  3. Baka på bakplåtspapperklädd plåt mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills ytan är ljusbrun. Skär genast längderna med en vass kniv i 1 cm breda bitar. låt svalna. Förvara mandelbiscottin i burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • EowynUndomiel 23 oktober 2008

    kommer att testas när advent närmar sig :)

  • Cossimossi 6 april 2009

    Fantastisk ballans mellan citron och mandel!

  • Tiggy 3 januari 2010

    Mkt trevligt recept. :)

  • Neddan72 9 april 2012

    Tack för receptet, de blev jättegoda!

  • LL76 10 september 2014

    Supergoda!

  • clara39 4 augusti 2015

    Beroendeframkallande! Perfekt balans mellanandel och citron. Blev hårda och spröda, helt underbara!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.