Underbara till espresson, men även god till glass, bör alltid finnas i glasburken hemma på min köksö!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Rosta den på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 5 min. Låt svalna.
Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst.
- Rör ner det rivna citronskalet och den rostade mandeln. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta över mandelsmeten. Arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Rulla ut till 3 längder, lika långa som plåten.
- Baka på bakplåtspapperklädd plåt mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills ytan är ljusbrun. Skär genast längderna med en vass kniv i 1 cm breda bitar. låt svalna. Förvara mandelbiscottin i burk med tättslutande lock.
Publicerat den
10 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kommer att testas när advent närmar sig :)
Fantastisk ballans mellan citron och mandel!
Mkt trevligt recept. :)
Tack för receptet, de blev jättegoda!
Supergoda!
Beroendeframkallande! Perfekt balans mellanandel och citron. Blev hårda och spröda, helt underbara!