Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbottnar med blåbärsmousse

 
Skriv ut

Enkel tårta med seg/krispig botten och ljuvlig, färggrann mousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp 3 stycken cirklar på en bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
  2. Mal mandeln i en mandelkvarn eller mycket fint i en mixer. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret lite i taget och vispa ytterligare en stund till ett blankt, fast skum. Vänd ner mandeln.
  3. Bred ut smeten jämnt i cirklarna och grädda bottnarna i ca 20 minuter. Dra bort papperet och låt bottnarna svalna.
  4. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop äggvisp, grädde och blåbär. Fyll mandelbottnarna med blåbärsmoussen och dekorera med färska blåbär och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.