Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelbröd från Toscana

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Ett klassiskt bakverk från Toscana, där skorporna serveras som efterrätt tillsammans med sött dessertvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj citronen och apelsinen. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med en ballongvisp eller elvisp till ett poröst skum. Blanda ner fruktsaften och skalet från de båda frukterna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt med matfett eller använd bakplåtspapper.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Knåda med mjölade händer till en mjuk deg. Blanda ner mandlarna.
  4. Rulla degen till längder som är 3 cm i diameter och lägg dem på plåten. Tryck till längderna på ovansidan. Ställ in plåten i ugnen och baka i 30 minuter tills skorporna är gyllenbruna och fina.
  5. Ta ut plåten och skär längderna i 1 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka bitarna på plåten. Ställ in i ugnen och baka ytterligare 5-10 minuter tills de är knapriga. Ta ut skorporna och låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.