En god och enkel tårta med jordgubbar och mandelmaräng som fullkomligt smälter i munnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rita ut tre rundlar på tre bakplåtspapper med hjälp av en tallrik, 22-24 cm i diameter.
- Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ner. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet. Vänd ner den hackade mandeln och maizenamjölet.
- Bred eller spritsa ut smeten i de mallade rundlarna. Grädda en botten i taget i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter eller tills bottnen har fått bra med färg.
Låt svalna.
- Vispa grädden och bred på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och fördela över grädden. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg på den sista bottnen.
- Spritsa mörk choklad över den översta bottnen.
Låt stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten.
Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina.
- Pudra med florsocker och lägg en fjärdedels jordgubbe i varje gräddtopp.
Publicerat den
19 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar