Instruktioner
Riv mandelmassan direkt över en bakpappersklädd plåt. Använd hela papperets yta så att strimlorna hamnar så glest som möjligt.
Sätt ugnen på övervärme eller grillfunktion så att elementet blir rött. Ställ in bakplåten i övre delen och flamma av mandelstrimlorna så att de får gyllenbrun färg. Passa noga, eftersom det lätt bränns. Rör ev. om någon gång så att de får jämn färg. Ta ut och låt kallna.
Spara ca 1/3 av mandelstrimlorna till garnering. Lägg resten i en bunke tillsammans med flingorna.
Smält den mörka chokladen tillsammans med matfettet och sirapen i mikrougn eller varmt vattenbad.
Häll blandningen med choklad över mandelstrimlorna i bunken och rör om.
Klicka och bre ut smeten jämnt på ett smörpapper. Strö över de sparade mandelstrimlorna. Tryck till lätt så att de fastnar.
Ställ kallt att stelna.
Bryt den kalla kakan i mindre bitar.