Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelflarn

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

De här kakorna är snabbgjorda - och risken är stor att de här godbitarna försvinner snabbt också!

Ingredienser

Instruktioner

Skålla och skala mandeln (om du vill, det går bra med skal på också). Hacka den fint – använd gärna matberedare. Smält smör och socker i en kastrull under omrörning. Tillsätt mandel, mjölk och mjöl när sockret smält. Låt sjuda ett par minuter. Rör hela tiden. Klicka ut på plåt med plåtpapper. Inte mer än en rågad tesked per styck för dom flyter ut av bara attan. 3 x 3 på en vanlig plåt är lagom. Grädda i 200 grader 5-6 minuter tills de fått lagom färg. Dra papperet av plåten med flarnen på och lägg på avsvalning. När de svalnat flyttas de till annat ställe för att kallna ordentligt innan de serveras eller förpackas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.