Något gott till kaffet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i degbunken och lös den i lite av den kalla mjölken.
Tillsätt resten av mjölken, matfett, socker och ett ägg och rör om tills allt är blandat.
Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig, ev med lite mer mjöl.
- Dela degen i 3 delar.
Kavla ut till runda kakor.
Sporra sedan ut 8 trianglar från varje rund kaka.
- Riv mandelmassan grovt.
Fördela mandelmassan på varje triangel.
- Rulla ihop till gifflar, rulla från basen mot spetsen, se till att snibben ligger nedåt.
Böj till giffelform.
- Lägg på bakpappersförsedda plåtar.
Jäs 30 min.
- Vispa upp det andra ägget och pensla gifflarna.
Strö till sist över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 min. 225 º.
Publicerat den
8 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar