Flarnen gräddas i ca 6 omgångar med endast 4 kakor åt gången. När en plåt gräddas hinner du böja till de nygräddade flarnen på pinne medan de fortfarande är varma
Instruktioner
- Ugnsvärme 200 grader
- Flarn: smält smöret och ta sedan kastrullen från värmen. Rör i resten av ingredienserna.Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper, ca ½ msk per klick och 3-4 st klickar på varje plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.
- Lossa flarnen från plåten direkt och rulla dem runt en pinne, t ex från en brödkavel eller liknande köksredskap. Låt svalna.
- Mandelgrädde: Riv mandelmassan fint. Vispa grädden och blanda med mandelmassan och det rivna limeskalet till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med mandelgrädden.. Spritsa in grädden i kakorna. Lägg dem i frysen minst 1 timme.
- Garnering: Doppa ändarna i smält blockchoklad. Låt stelna på bakpapper.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här receptet hittade jag hos svärmor nu i påskveckan och provade till mammas 65-årsdag. MIssade att de skulle göras så små - så fick bara ut hälften så många. De blev lite svårhanterliga ... Hoppade över limen i fyllningen eftersom flera av mina familjemedlemmar inte tycker om citrus i bakverk. Mycket goda - kommer definitivt göras igen!!