Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgräddfyllda knäckflarn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Flarnen gräddas i ca 6 omgångar med endast 4 kakor åt gången. När en plåt gräddas hinner du böja till de nygräddade flarnen på pinne medan de fortfarande är varma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200 grader
  2. Flarn: smält smöret och ta sedan kastrullen från värmen. Rör i resten av ingredienserna.Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper, ca ½ msk per klick och 3-4 st klickar på varje plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.
  3. Lossa flarnen från plåten direkt och rulla dem runt en pinne, t ex från en brödkavel eller liknande köksredskap. Låt svalna.
  4. Mandelgrädde: Riv mandelmassan fint. Vispa grädden och blanda med mandelmassan och det rivna limeskalet till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med mandelgrädden.. Spritsa in grädden i kakorna. Lägg dem i frysen minst 1 timme.
  5. Garnering: Doppa ändarna i smält blockchoklad. Låt stelna på bakpapper.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 6 april 2010

    Det här receptet hittade jag hos svärmor nu i påskveckan och provade till mammas 65-årsdag. MIssade att de skulle göras så små - så fick bara ut hälften så många. De blev lite svårhanterliga ... Hoppade över limen i fyllningen eftersom flera av mina familjemedlemmar inte tycker om citrus i bakverk. Mycket goda - kommer definitivt göras igen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.