Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgratinerade päron med kallrörd vaniljsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Uppskattad fest dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Låt päronen rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mandel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten. Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter.
  3. Vispa ägg, socker och vanilla pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.