Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka från Normandie

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en helt ljuvlig kaka av smördeg, aprikos och mandelkräm. En len drömkaka som smakar bra tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med sockersirapen: Koka upp vatten och socker, låt det sjuda ett par minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Gör fyllningen: Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandelmassa, ägg, strösocker, grädde och det rivna apelsinskalet, för hand eller i en matberedare med kniven isatt, och arbeta till en jämn smet.
  3. Kavla ut smördegen till 3 mm tjocklek och lägg den i en form, gärna springform, ca 20 cm i diameter.
  4. Häll i smeten. Grädda kakan ca 25 minuter tills bakverket är gyllene och skalet frasigt.
  5. Gör aprikoskrämen: Mixa samman sockersirapen med aprikosmarmelad och citronsaft. Kör till en sirapsliknande konsistens.
  6. Servera kakan ljummen dekorerad med florsocker eller flagad mandel och aprikoskräm samt lite iskall vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.