Jag blir så glad av kakor i långpanna...det blir så många kakor, jag kan provsmaka många utan att det märks ;-))
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.
- Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.
- Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.
- Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över.
Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.
Publicerat den
22 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar