Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med choklad

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jag blir så glad av kakor i långpanna...det blir så många kakor, jag kan provsmaka många utan att det märks ;-))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.
  3. Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.
  4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.
  6. Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.
  7. Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.