Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med jordgubbar och grädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka som serveras tillsammans med "gubbarna" på midsommarafton. Härlig mandelsmak med citronbrytning!

Ingredienser

Instruktioner

Riv mandelmassan grovt och rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det tillsammans med citronskalet. Häll smeten i en smord och bröad form. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills massan blir fast. Spritsa äggvitorna över kaksmeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 150 grader , ca 45 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.