Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mumsigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal sötmandeln. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i sockret, lite i taget under kraftig vispning (som när man gör marängsmet). Vänd ner den malda mandeln försiktigt. Bred ut smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna. Stjälp upp på ett fat.
  2. Blanda grädde socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt skåkoka tills smeten tjocknat, ca 20-30 minuter. Gör eventuellt ett vattenprov (droppa några droppar av kolasmeten i ett glas kallt vatten, känn om kolan är lagom seg). Sikta i vaniljsockret och rör om. Låt svalna något och häll därefter över kakan.
  3. Bred över vispad grädde och garnera med hackad choklad eller siktat kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.