Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med rabarber

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ruggigt god. En riktig kaloribomb som man verkligen kan unna sig ibland.

Ingredienser

Instruktioner

*Sätt ugnen på 200 grader * Ta en rund sockerkaksform med löstagbar botten. Klä botten med bakplåtspapper, smörj kanterna och papperet. * Riv mandelmassan (funkar bra om den fått ligga i frysen ett tag). Skär rabarbern i ca 2 sm stora bitar. * Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulvret. * Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Rör ner det smälta matfettet och mjölblandningen. *Tillsätt riven mandelmassa, rör om noggrannt och försiktigt. *Häll smeten i formen och lägg på rabarberbitarna. *Grädda i ca 45 min. * Servera avsvalnad med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.