Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med toscatäcke

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Till kaffet eller som efterrätt - denna underbara kaka blir en läcker succé!

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175º. Riv mandelmassan på rivjärn. Vispa upp äggen och blanda dem med mandelmassan. Rör till en slät smet. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten och ca 20 cm i diameter. Grädda kakan i 25-30 minuter. Gör under tiden glasyren. Smält margarinet och tillsätt de övriga ingredienserna. Värm under omrörning tills det tjocknat något. Tag kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225º. Bred ut glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter tills glasyren fått en gyllengul färg. Låt kakan svalna något innan den lossas från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.