En riktigt smaskig kaka som bli nästan som konfekt.
Knäckigt, lite segt täcke på en mördegsbotten.
Bakas smart på plåt och skärs sedan i bitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret i bitar, kör tills det är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.
- Kavla ut degen till en plåts storlek, ca 30x40 cm, mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåt och ta bort det övre papperet.
Grädda ca 8 minuter mitt i ugnen.
- Fyllning:
Smält smör, socker och honung i en kastrull, tillsätt grädde apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån.
Bred smeten över mördegsbotten och grädda ytterligare 12 minuter mitt i ugnen tills den har fått fin färg.
- Låt svalna och skär sedan i små bitar med riktigt vass kniv. Kakorna går bra att frysa.
Publicerat den
27 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar