Instruktioner
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°C.
Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
Tilsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Fyllning:
Mal mandel och rör ihop den med rumsvarmt smör, socker och kardemumma.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är 25x40 cm. Bred på fyllning längs med halva kakan på längden. Vik över andra halvan.
Skär degen i 2 cm breda remsor och vrid dem. Snurra ihop till en lös knut och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispad ägg och strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter på 250°C.
kanon goda!!!!!!!!!!!!!!!