Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelknutar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Supergoda bullar som passar båda till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°C. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tilsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Fyllning: Mal mandel och rör ihop den med rumsvarmt smör, socker och kardemumma. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är 25x40 cm. Bred på fyllning längs med halva kakan på längden. Vik över andra halvan. Skär degen i 2 cm breda remsor och vrid dem. Snurra ihop till en lös knut och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispad ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter på 250°C.

Kommentarer (1)

  • lindakh 26 juni 2013

    kanon goda!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.