Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkransar

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Läckra mandelkransar till kaffet eller små savaränger till dessert. Kakmix går fint att använda till omväxling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Mal 3/4 av den och skär resten i tunna flagor. Smörj kransformarna och strö dem med mandelflagor.
  2. Rör matfett och socker vitt. Tillsätt mald mandel, ägg och mjöl blandat med bakpulver.
  3. Fyll formarna ungefär till hälften och grädda kransarna vackert guldbruna, 200 grader, 10-15 minuter. Stjälp upp dem genast efter gräddningen men låt dem svalna under formarna.
  4. Pröva som omväxling: Nötkaks- eller sockerkaksmix till smeten. Strö kokos i formarna till sockerkakskransar. Dränk in de färdiga kakorna med vin, likör eller saft och servera dem som små savaränger med fruktfyllning och en gräddtopp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.