Läckra mandelkransar till kaffet eller små savaränger till dessert. Kakmix går fint att använda till omväxling.
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln. Mal 3/4 av den och skär resten i tunna flagor. Smörj kransformarna och strö dem med mandelflagor.
- Rör matfett och socker vitt. Tillsätt mald mandel, ägg och mjöl blandat med bakpulver.
- Fyll formarna ungefär till hälften och grädda kransarna vackert guldbruna, 200 grader, 10-15 minuter. Stjälp upp dem genast efter gräddningen men låt dem svalna under formarna.
- Pröva som omväxling: Nötkaks- eller sockerkaksmix till smeten. Strö kokos i formarna till sockerkakskransar. Dränk in de färdiga kakorna med vin, likör eller saft och servera dem som små savaränger med fruktfyllning och en gräddtopp.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar