Rör ägg och socker fluffigt. Smält margariner och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölk och bittermandelolja.
Blanda mjöl och bakpulver och häll i det i smeten.
Lägg en dryg msk kubbsmet i varje form (jag använder vanliga bullformar), strö över lite pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 12 min
Om du vill: byt ut bittermandeloljan mot kanel, kardemumma eller äppelskivor
Väldigt goda och enkla att göra.Kul átt servera i form.
Jag kommer absolut att baka dessa snart igen.
Lena21 oktober 2008
Kanon goda kubbar har bakat dom idag. Men jag fick ut 40 st och då var de i bull formar. (undra om jag har gjort något galet)
lena431 mars 2009
Jättegoda kubb, jag fick oxå 40 stycken. Ugnsvärmen gissade jag mig till,
det blev 200 grader i 10 min. Det blev bra.
En 5:a i betyg.
Kommer jag att baka många gånger.
Vickan8721 augusti 2009
Hej! Har en fråga. Bakade dessa nyss och ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag vill göra såna igen. Inte för att dom smakade dåligt (var jättegoda) men luktade apa i hela köket efter. Det beror nämligen på för er som inte vet att hjortronsalt bildar ammoniak under gräddningen. Men som sagt dom smakar precis så mandelkubbar ska smaka.
LizzyElisabeth9 oktober 2009
Tyvärr är doften något man får stå ut med om man vill njuta av detta underbara kaffebröd. Toppen att kunna göra det i formar... Jag tror jag ska använda småbrödsformar.. Då kan man äta desto fler....
Lisa0011 juli 2010
Så spännande! Måste prova detta! Mandelkubb är barndomsminnen för mig och även min mor var väldigt förtjust i detta så det lär testas. Undrar om man kan göra dessa glutenfritt?
gottgris11 oktober 2010
supergoda o enkla
fmalina4 juli 2011
Smidigt att göra dom i form och dessutom supergoda!
zonale13 juli 2011
Jag har bakat dessa flera gånger och inte luktar det ...är ju bakpulver i. De är jättegoda och omtyckta. Riktiga sommarkubbar!
Blusebluppen13 juli 2011
Vet inte heller vad människan dillade om. Det står ju i receptet att det ska vara bakpulver i.
lapp18 september 2012
Goda och enkla att göra.Fick 26 st stora fina kubbar.
Ska rekommendera receptet till mina systrar som också
tycker om att baka det som smakar gott och är enkelt.För fort var det gjort.
Väldigt goda och enkla att göra.Kul átt servera i form. Jag kommer absolut att baka dessa snart igen.
Kanon goda kubbar har bakat dom idag. Men jag fick ut 40 st och då var de i bull formar. (undra om jag har gjort något galet)
Jättegoda kubb, jag fick oxå 40 stycken. Ugnsvärmen gissade jag mig till, det blev 200 grader i 10 min. Det blev bra. En 5:a i betyg. Kommer jag att baka många gånger.
Hej! Har en fråga. Bakade dessa nyss och ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag vill göra såna igen. Inte för att dom smakade dåligt (var jättegoda) men luktade apa i hela köket efter. Det beror nämligen på för er som inte vet att hjortronsalt bildar ammoniak under gräddningen. Men som sagt dom smakar precis så mandelkubbar ska smaka.
Tyvärr är doften något man får stå ut med om man vill njuta av detta underbara kaffebröd. Toppen att kunna göra det i formar... Jag tror jag ska använda småbrödsformar.. Då kan man äta desto fler....
Så spännande! Måste prova detta! Mandelkubb är barndomsminnen för mig och även min mor var väldigt förtjust i detta så det lär testas. Undrar om man kan göra dessa glutenfritt?
supergoda o enkla
Smidigt att göra dom i form och dessutom supergoda!
Jag har bakat dessa flera gånger och inte luktar det ...är ju bakpulver i. De är jättegoda och omtyckta. Riktiga sommarkubbar!
Vet inte heller vad människan dillade om. Det står ju i receptet att det ska vara bakpulver i.
Goda och enkla att göra.Fick 26 st stora fina kubbar. Ska rekommendera receptet till mina systrar som också tycker om att baka det som smakar gott och är enkelt.För fort var det gjort.