Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkubbar med extra mandel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.
  2. Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kubbarna svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.