Grenadine är saft från granatäpple, som kan användas för att sätta färg och smak på rabarbersirapen i den här desserten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och ättikssprit först på låg hastighet och sedan ökande till ett fast skum. Tillsätt socker blandat med Maizena, lite i taget, under vispning.. Blanda ner 3/4 av den rostade mandeln, spara resten till garnering.
- Klicka ut 6 jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje maräng. Grädd i mitten av ugnen ca 1½ timme.
- Rabarbersirap: Skär rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull. Sjud rabarbern knappt mjuk på medelvärme i ca 5 minuter. Häll alltsammans i en finmaskig sil över en skål. Häll tillbaka den silade lagen i kastrullen. Låt sjuda utan lock till en sirapsliknande konsistens, till ca 1 dl. Låt sirapen kallna och smaksätt med grenadine och vaniljsocker.
- Vispa grädden med kardemumma. Fördela rabarberröran i marängernas fördjupningar. Ringla rabarbersirap över och toppa med flagad mandel och kardemummagrädde.
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar