Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmaräng med rabarbersirap och kardemummagrädde

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Grenadine är saft från granatäpple, som kan användas för att sätta färg och smak på rabarbersirapen i den här desserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och ättikssprit först på låg hastighet och sedan ökande till ett fast skum. Tillsätt socker blandat med Maizena, lite i taget, under vispning.. Blanda ner 3/4 av den rostade mandeln, spara resten till garnering.
  2. Klicka ut 6 jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje maräng. Grädd i mitten av ugnen ca 1½ timme.
  3. Rabarbersirap: Skär rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull. Sjud rabarbern knappt mjuk på medelvärme i ca 5 minuter. Häll alltsammans i en finmaskig sil över en skål. Häll tillbaka den silade lagen i kastrullen. Låt sjuda utan lock till en sirapsliknande konsistens, till ca 1 dl. Låt sirapen kallna och smaksätt med grenadine och vaniljsocker.
  4. Vispa grädden med kardemumma. Fördela rabarberröran i marängernas fördjupningar. Ringla rabarbersirap över och toppa med flagad mandel och kardemummagrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.