Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassebullar

 
  • Serverar: 100 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Dessa gör jag alltid till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i degskålen och häll på sockret. På några minuter har jästen smält. Smält margarinet och häll sen i mjölken. Låt det bli ca 37º och häll det sen över jästen.
  2. Häll i mjölet och saltet och arbeta ihop till en fast deg. Låt jäsa övertäckt 40 minuter och kavla sen ut rektangulära bitar ungefär 40x50 cm som du smörar med smör och lägger på riven mandelmassa. Vik ihop degen i tre delar på längden och skär bitar ca 3-4 cm breda. Skär en skåra i mitten av bitarna och vänd ändarna ut och in så de två längderna mellan ändarna blir vridna eller gör vanliga snurror i pappersformar. Lägg på plåt och låt jäsa 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
  3. Grädda i mitten av 225-250º varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.