Julgott
Instruktioner
- Hacka fikonen mycket fint och blanda hacket med honung, sprit och rumsvarm mandelmassa. Rulla längder i florsocker. Skär längderna i ca 35 bitar och forma dem så de liknar ett spetsigt fikon. Låt dem torka över natten.
- Finhacka chokladen.
Värm halva mängden i vattenbad till 48-50C för mörk choklad, 45 C för ljus choklad och 40 grader för vit choklad.
- Blanda ner resten av den finhackade chokladen och rör tills temperaturen sjunktit till 27-28 C för mörk choklad, 26-27C för ljus och vit choklad. Chokladen är då fortfarande något klumpig och ojämn. Värm därefter till 31-32C för mörk choklad, 30 grader för ljus och 29 C för vit choklad.
- Rör chokladen slät.
- Doppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg över dem på bakplåtspapper att stelna.
Publicerat den
9 december 2007
Skriv kommentar