Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassefikon

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Julgott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka fikonen mycket fint och blanda hacket med honung, sprit och rumsvarm mandelmassa. Rulla längder i florsocker. Skär längderna i ca 35 bitar och forma dem så de liknar ett spetsigt fikon. Låt dem torka över natten.
  2. Finhacka chokladen. Värm halva mängden i vattenbad till 48-50C för mörk choklad, 45 C för ljus choklad och 40 grader för vit choklad.
  3. Blanda ner resten av den finhackade chokladen och rör tills temperaturen sjunktit till 27-28 C för mörk choklad, 26-27C för ljus och vit choklad. Chokladen är då fortfarande något klumpig och ojämn. Värm därefter till 31-32C för mörk choklad, 30 grader för ljus och 29 C för vit choklad.
  4. Rör chokladen slät.
  5. Doppa bitarna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg över dem på bakplåtspapper att stelna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.