Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassekex med rödlök, mandarin och grönmögelost

 
Skriv ut

Detta var så gott med glögg till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut mandelmassan så tunt det går. Använd florsocker om mandelmassan fastnar i bordet eller på kaveln. Vänd ofta på mandelmassan, då fastnar den inte lika lätt. Den skall vara jämt utkavlad. Då gräddas kexen jämt.
  2. Skär massam i rutor med en sida på cirka 5 cm. Grädda dem på 200 grader i cirka 10 minuter.
  3. De skall bli gyllenbruna så de blir knapriga när de stelnar. Är kexen för tjocka blir det svårt att få dem knapriga och de blir också för söta.
  4. När kexen är kalla läggar man en bit ost på, delar mandarinklyftor på längden och blandar med jättetunna lökskivor som läggs på osten.
  5. Strö lite salt och peppar på toppen. Byt ost om ni vill. Ost och kex kan serveras var för sig. Kexen kan också användas i desserter eller med lite smör och vanlig ost till en kopp te.
  6. Marsipan innehåller mycket mer socker än mandelmassa och rinner ut när man gräddar, så använd mandelmassa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.