Detta var så gott med glögg till!
Instruktioner
- Kavla ut mandelmassan så tunt det går. Använd florsocker om mandelmassan fastnar i bordet eller på kaveln. Vänd ofta på mandelmassan, då fastnar den inte lika lätt. Den skall vara jämt utkavlad. Då gräddas kexen jämt.
- Skär massam i rutor med en sida på cirka 5 cm. Grädda dem på 200 grader i cirka 10 minuter.
- De skall bli gyllenbruna så de blir knapriga när de stelnar. Är kexen för tjocka blir det svårt att få dem knapriga och de blir också för söta.
- När kexen är kalla läggar man en bit ost på, delar mandarinklyftor på längden och blandar med jättetunna lökskivor som läggs på osten.
- Strö lite salt och peppar på toppen. Byt ost om ni vill. Ost och kex kan serveras var för sig. Kexen kan också användas i desserter eller med lite smör och vanlig ost till en kopp te.
- Marsipan innehåller mycket mer socker än mandelmassa och rinner ut när man gräddar, så använd mandelmassa.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar