Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassesnäckor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ibland är det svårt att veta vad man ska baka, det finns ju så mycket att välja på. Vad sägs om en saftig bulle fylld med nötig mandelmassa och mörk choklad?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt, smör och mjöl. Arbeta samman degen så att den blir smidig, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.
  3. Gör fyllningen. Hacka chokladen och riv mandelmassan. Rör samman med smör, socker och kakao.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.
  5. Kavla ut till två rektanglar, ca 30x40 cm. Fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop degen från långsidan och skär sedan varje rulle i 20 bitar.
  6. Lägg dem i pappersformar och ställ dem på en plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.

Kommentarer (1)

  • Lilloo 10 mars 2008

    Vart toppengod och enormt stora.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.