- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Som den finaste småkaka med festlig glasyr och flagad mandel! Muffinsen kan med fördel fuktas med lite likör innan de glaseras.
Instruktioner
- Skålla, skala och mal mandeln. Sikta florsockret och blanda med den malda mandeln. Arbeta in det mjuka smöret.
- Vispa upp äggen och blanda i samtidigt med mjölet. Rör smeten jämn. Fördela smeten till 2/3 i smorda muffinsformar eller folie- eller pappersformar.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min tills de känns torra med sticka.
- Blanda florsockret och vattnet till glasyren.
- Fukta gärna de avsvalnade muffinsen med likör och glasera med florsockerglasyren. Rosta flagad mandel i torr panna och strö över.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar