En riktigt mumsig kaka som är en aning seg och har en kraftig mandelsmak. De ska inte vara helt genomgräddade utan fortfarande lite kletiga i mitten. Förvaras i burk med tättslutande lock för att bevara segheten.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
En mycket vacker kaka som blir fin på julens kakfat. Den är dock riktigt söt. Nästa gång ska jag testa att dra ner på sockermängden. Mandelmassan är ju söt i sig.
Jättegoda! Blir precis så sega och nötiga som de ska vara. Tänk på att sockermängden kan variera lite beroende på vad för slags mandelmassa man använder. Billig mandelmassa innehåller ofta mer socker, alltså är det en god idé att dra ner på mängden socker i kakorna om man har köpt en sådan. Jag använde Willys mandelmassa och tog 3/4 dl strösocker.