Blanda mjöl och socker och mandel i matberedarens skål.
Lägg i kallt smör och hacka det till en smulig massa.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen
Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i tre bitar. Rulla 2 bitar till två långsmala rullar dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.
Kavla ut resten av degen och tryck ut stjärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg och strö över strösocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
Servering: Vispa grädden. Blanda ut lemon curden med lite av grädden och vänd ner resten av grädden. Spritsa eller klicka ut grädden i mandelmusslorna. Stick ner en stjärna och toppa med hallon.