Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmussla med stjärna fylld med hallon och citrongrädde

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mycket gott !!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker och mandel i matberedarens skål.
  2. Lägg i kallt smör och hacka det till en smulig massa.
  3. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila 30 min i kylen
  4. Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i tre bitar. Rulla 2 bitar till två långsmala rullar dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.
  6. Kavla ut resten av degen och tryck ut stjärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg och strö över strösocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  7. Servering: Vispa grädden. Blanda ut lemon curden med lite av grädden och vänd ner resten av grädden. Spritsa eller klicka ut grädden i mandelmusslorna. Stick ner en stjärna och toppa med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.