Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmusslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Mandelmusslor är finkakorns på julens kaffebord men de passar lika bra som dessert fylld med vispad grädde och hjortonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla kakformarna. Ställ ut dem på en plåt. Blanda mjöl, socker, mandel, bittermandelolja och smör i en matberedare. Tillsätt ägget efter att de övriga ingredienserna är blandade.
  2. Dela degen i tre delar och rulla till längder. Svep in i plasrfolie och låt ligga i kylen i 1-2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta degen ur kylen och dela varje rulle i 12 bitar. Tryck ut bitarna i kakformarna. Grädda i 8-12 minuter. Stjälp upp formarna när de svalnat något och lossa mandelmusslorna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 5 december 2012

    Mycket bra recept :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.