Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj med bärfyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en ljuvlig paj där pajskalet fått en god nötig smak av mandelmassa. Välj bär efter tillgång och smak. Frysta bär ska inte tinas innan de används.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajskalet: Riv mandelmassan grovt. Tillsätt mjöl och smör. Arbeta tills en deg bildats, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
  2. Platta till degen och vira in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smörj en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Spara 1/4 av degen för att göra dekorationshjärtan av. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  4. Gör fyllningen: Blanda potatismjöl, vaniljsocker och råsocker. Blanda sockerblandningen med bären.
  5. Fördela bärblandningen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och ta ut figurer med hjälp av en pepparkaksform. Lägg hjärtanen på pajen.
  6. Grädda pajen ca 20 minuter. Sikta florsocker över pajen. Servera gärna med lite kall vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.