Detta är en ljuvlig paj där pajskalet fått en god nötig smak av mandelmassa. Välj bär efter tillgång och smak. Frysta bär ska inte tinas innan de används.
Instruktioner
- Gör pajskalet:
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt mjöl och smör. Arbeta tills en deg bildats, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.
- Platta till degen och vira in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Spara 1/4 av degen för att göra dekorationshjärtan av. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Gör fyllningen:
Blanda potatismjöl, vaniljsocker och råsocker. Blanda sockerblandningen med bären.
- Fördela bärblandningen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och ta ut figurer med hjälp av en pepparkaksform. Lägg hjärtanen på pajen.
- Grädda pajen ca 20 minuter. Sikta florsocker över pajen. Servera gärna med lite kall vispad grädde.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar