Mandelpajen innehåller både persika och rödvinskokta päron. Detta är en riktig godbit för både öga och gom. Pajen passar utmärkt att servera i påsktid.
Instruktioner
- Börja med pajdegen:
Hacka mandeln i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar.
- Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Ta bort foliet. Låt pajskalet kallna.
- Gör fyllningen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla pajskalet med den smälta chokladen. Låt den stelna.
- Häll av och spara spadet från päronen. Skär päronen i tunna skivor. Koka upp 1 dl päronspad och rött vin i en kastrull. Lägg i päronskivorna. Låt päronskivorna koka några minuter. Låt dem kallna.
- Häll av spadet från persikorna. Mixa persikorna i en mixer eller med mixerstav. Fördela persikomoset i pajskalet. Ta upp päronskivorna. Låt dem rinna av. Garnera pajen med päronskivorna.
Publicerat den
15 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar