Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj med persika

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mandelpajen innehåller både persika och rödvinskokta päron. Detta är en riktig godbit för både öga och gom. Pajen passar utmärkt att servera i påsktid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Hacka mandeln i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar.
  2. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla eller tryck ut pajdegen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten.
  4. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Ta bort foliet. Låt pajskalet kallna.
  5. Gör fyllningen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla pajskalet med den smälta chokladen. Låt den stelna.
  6. Häll av och spara spadet från päronen. Skär päronen i tunna skivor. Koka upp 1 dl päronspad och rött vin i en kastrull. Lägg i päronskivorna. Låt päronskivorna koka några minuter. Låt dem kallna.
  7. Häll av spadet från persikorna. Mixa persikorna i en mixer eller med mixerstav. Fördela persikomoset i pajskalet. Ta upp päronskivorna. Låt dem rinna av. Garnera pajen med päronskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.