Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpajer med plommon och rosmarin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dessa pajer är en blandning av paj och kaka. Pajerna blir extra saftiga av nötter och ost. En spännande brytning mellan sött och lite sälta. Perfekt efter en soppa eller till en kopp te. Om du bakar smeten i en större form så öka gräddningstiden med 5-10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mandel-och vetemjöl, socker, bakpulver och salt. Vispa äggen lätt i en bunke. Tillsätt mjölk och smält smör och vispa ihop. Häll äggvispet i mjölblandningen och blanda väl. Rör till sist ner osten. Bred ut smeten i ugnssäkra portionsformar, gärna med löstagbar kant, ca 10 cm i diameter, eller i en stor form, ca 30 cm i diameter.
  3. Halvera, kärna ur och skär plommonen i klyftor. Fördela i formarna och strö på råsockret. Fördela bitar av ädelost i formarna och hyvla över smör. Strö över repade rosmarinblad och hackad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.