Mycket god efterrätt, som passar utmärkt till t ex nyår. Du gör den i god tid innan, så har du efterrätten klar och slipper stå med både den, varmrätt och ev förrätt vid bjud-tillfället.
Receptet hittade jag i en tidning för flera år sedan och har sedan använt det med jämna mellanrum.
Instruktioner
- Sjud under vispning upp äggulor, socker och vatten till en tjock kräm. Låt smeten kallna och vispa i den då och då.
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda ner den i äggsmeten. Vispa grädden hård och rör ner den i den kalla smeten.
- Häll allt i en bakform (typ som till sockerkaka) som ställs i frysen minst ett par timmar, men gärna längre.
- Vänd upp parfaiten på ett fat. Värm formen försiktigt underifrån med lite varmt vatten, så brukar det gå bra, eller använd form med löstarbar kant, lättast.
- Garnera parfaiten med den flagade mandeln.
(På bilden är den även garnerad med marsipantomtar.)
Låt tina ca 20 minuter innan servering.
- Tips! Det är också gott med bär t ex hallon till.
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
26 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar