Servera gärna till "Fläskkarré i lergryta" och till andra goda kött och kycklingrätter...
Instruktioner
- Skala och koka mandelpotatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, spara 1 dl av kokspadet, och låt ånga av en stund. Pressa genom potatispress.
- Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor och skiva tunt. Lägg lök och vitlök i en stekpanna med 3 msk mild olivolja och stek/rosta tills allt blivit frasigt och gyllengult, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg den pressade potatisen i en matberedare med hälften av lökblandningen, crème fraiche, pressad citronjuice och hälften av det sparade kokspadet.
- Mixa allt hastigt till en slät konsistens. Späd ev med resterande kokspad. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm nymalen vitpeppar.
- Lägg upp i en skål. Garnera med resterande lökblandning och några persiljekvistar.
- Servera som läckert tillbehör till kött, kyckling...
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar