Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatiscrème med citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna till "Fläskkarré i lergryta" och till andra goda kött och kycklingrätter...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka mandelpotatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, spara 1 dl av kokspadet, och låt ånga av en stund. Pressa genom potatispress.
  2. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor och skiva tunt. Lägg lök och vitlök i en stekpanna med 3 msk mild olivolja och stek/rosta tills allt blivit frasigt och gyllengult, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg den pressade potatisen i en matberedare med hälften av lökblandningen, crème fraiche, pressad citronjuice och hälften av det sparade kokspadet.
  4. Mixa allt hastigt till en slät konsistens. Späd ev med resterande kokspad. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm nymalen vitpeppar.
  5. Lägg upp i en skål. Garnera med resterande lökblandning och några persiljekvistar.
  6. Servera som läckert tillbehör till kött, kyckling...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.