Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatisknyten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lite finare än vanlig potatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Tina vårrulledegen i förpackningen. Skala och koka potatisen. 2. Sätt ugnen på 225º . 3. Mos: Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt smör, äggulor, salt, och peppar. Skär bort kanterna på osten och tärna den. Blanda ner i moset. 4. Lossa arken ett och ett och lägg en fuktad handduk över så att de inte torkar. Fördela moset på degarken forma knyten och pensla med 1 msk smält smör. 5. Gratinera knytena 10-15 minuter tills degen fått fin färg. Den längre tiden om moset är kallt.
  2. Vårrulledeg httar du lättast i butiker som säljer asiatisk mat. Men det går även att använda dubbla filodegsark.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.